Holland, Tyskland og Danmark sammen om dyrevelfærds-erklæring

Med en fælles erklæring vil den hollandske, tyske og danske fødevareminister presse EU-Kommissionen til skrappere dyrevelfærds-krav, hvilket blandt andet skal give markant kortere dyretransporter.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Holland, Tyskland og Danmark er blevet enige om at arbejde for bedre svinevelfærd, kortere dyretransporter, europæisk stop for næbtrimning af æglæggende høns samt etablering af et europæisk forum til fremme af dyrevelfærd.

Derfor har fødevareministrene fra de tre lande underskrevet en fælles erklæring, der skal øge presset på EU-Kommissionen.

”Dyrene skal have det bedre i hele Europa. Derfor er jeg glad og stolt over, at det er lykkes tre store europæiske landbrugslande at blive enige om, at dyrevelfærden skal have et markant løft og vi opfordrer alle til at støtte erklæringen, når vi i morgen presser Kommissionen for at tage dyrevelfærden alvorligt og stoppe lange dyretransporter,” siger fødevareminister Dan Jørgensen efter underskrivelsen af erklæringen

Erklæringen blev underskrevet i den hollandske by Vught.

Mandag den 15. december er der Rådsmøde i Bruxelles, hvor erklæringen bliver præsenteret for Rådet og Kommissionen.

De tre lande er blevet enige om at stille krav til Kommissionen om markant kortere dyretransport af slagtedyr samt forbedring af arealkrav og forhold vedrørende indvendig højde i transportbilerne.   

”Kortere transporttid er hjerteblod for mig. At vi nu kan danne fælles front betyder, at vi er kommet et vigtigt skridt nærmere tålelige forhold for dyr på farten. Jeg helmer ikke, før Kommissionen tager dyrevelfærden alvorligt, lytter og ændrer reglerne,” siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Målet er at få Kommissionen til at fremsætte et forslag til revision af forordningen om beskyttelse af dyr under transport med henblik på at fastsætte en restriktiv maksimal transporttid for dyr til slagtning.

Landene vil også arbejde sammen om at få Kommissionen til at nedsatte et officielt forum for dyrevelfærd, hvor lovgivere, eksperter og forskellige brancher skal lære af de bedste dyrevelfærds-erfaringer, en såkaldt Dyrevelfærdsplatform, hedder det i pressemeddelelsen fra

Et år med Dan J: Det mener erhvervet om ministeren

Skarpt angreb på minister: Politisk plat på dyrevelfærd

Minister: Skrappe regler giver højere priser

Irma skal fortælle den gode historie

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også