FødevareWatch

Danmark skal tilbagebetale landbrugsstøtte

EU-Kommissionen har underkendt flere projekter, og derfor skal staten tilbagebetale et tocifret millionbeløb i forkert landbrugsstøtte.

Foto: Ritzau Scanpix

EU-Kommissionen kræver, at Danmark tilbagebetaler 17 mio. kr. i landbrugsstøtte.

Det skriver NaturErhvervstyrelsen i en meddelelse.

Kravet gælder fire projekter i perioden 2008 til 2010, hvor Kommissionen har fundet en række kritisable forhold, der betyder, at støtten er underkendt, og nu skal betales tilbage.

Blandt andet mener Kommissionen, at den danske stat har tilladt sig en for høj støtteprocent i forbindelse med et oplysningsprojekt, mens den også kritiserer Danmark for ikke at have dokumentation for miljøgodkendelser og rimelige prisvurderinger i tre mindre projektstøtteordninger i samme periode.

En underkendelse betyder, at EU-Kommissionen vurderer, at der er udbetalt støtte uden, at de relevante støttekriterier er blevet opfyldt, eller at der ikke er ført tilstrækkelig med kontrol med projekterne.

Alle EU-lande modtager løbende underkendelser af landbrugsstøtte. Danmark har i årene 2002 til 2014 fået underkendelser for 1,15 procent af støttekronerne, mens gennemsnittet i EU ligger på 1,37.

De 17 mio. kr., der nu skal betales tilbage, skal samtidig ses i lyset af, at Danmark modtog 22,8 mia. kr. i perioden 2008 til 2010.

Bilagsrod koster L&F 56 mio kr

Forkert landbrugsstøtte koster staten 158 mio

EU: Danmark taber ankesag om landbrugsstøtte for 750 mio kr

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier