Landbrug & Fødevarer fyrer 12 medarbejdere

Brancheorganisation skærer 12 stillinger væk og omorganiserer. L&F vil fremover have en mere konservativ styring af økonomien, siger Karen Hækkerup. Også direktionen ændres.
Foto: Peter Klint
Foto: Peter Klint

Brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer, der i de seneste måneder har sagt farvel til to direktører, afskediger nu 12 medarbejdere og omorganiserer.

Det skriver landbrugsavisen.dk på basis af et interview med adm. direktør Karen Hækkerup:

"Det er altid ubehageligt at lave afskedigelser, og jeg ville ønske, at det ikke var tilfældet, fordi der er tale om kvalificerede mennesker, som vi desværre ikke har mulighed for at beholde. Det er ubehageligt og bundulykkeligt, men det er også mit ansvar, at det hænger sammen, og at medarbejderne ved, at vi tager hånd om dem."

Omorganiseringen medfører, at områderne Brancher, Markedsanalyser og Projektudvikling nedlægges.

"Vi har skullet lave et budget, som skal vedtages i morgen, og hvor enderne skal hænge sammen. Vi har ikke bare brugt penge på tant og fjas, men vi har haft så mange aktiviteter, der har betydet, at der ikke har været penge til det uforudsete. Men fremover vil vi få en mere konservativ styring af økonomien, som også giver medarbejderne en større sikkerhed," siger Karen Hækkerup.

Hækkerup efterfulgte Søren Gade, der var utilfreds med omorganisering i ledelsen i L&F, der holder til på Axelborg i København, hvor der er ca. 350 medarbejdere.

Ledelsesændring

Direktør Jan Mousing forlader L&F’s direktion for i stedet at blive medlem af koncernledelsen. Det skyldes, at Videncenter for Landbrug og Videncenter for Svineproduktion fra årsskiftet slutter sammen under det nye fælles navn SEGES. Mousing skal fremadrettet koncentrere sine kræfter om at være adm. direktør for SEGES.

Sådan var Hækkerups vej til landbrugets top

”Det svarer til, at en Venstre-mand kom ind i toppen af et fagforbund"

Landbruget: Hækkerup er et scoop

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også