FødevareWatch

Klagenævn afviser at godkende havbrug

Naturklagenævnet har sagt nej til at godkende et havbrug ud for Horsens Fjord. Beslutningen kan få konsekvenser for fremtidige godkendelser.

Foto: Joachim Adrian

Det kan fremover blive svært at drive havbrug ud for de danske kyster.

Det vurderer flere kilder over DR Østjylland efter, at Naturklagenævnet har sagt nej til at godkende et havbrug ved Endelave ud for Horsens Fjord.

Klagenævnet begrunder sin afgørelse med, at man ikke kan udelukke miljøskader i Horsens Fjord, og at hele beregningsgrundlaget for virkningerne af det store havbrug er mangelfuldt.

Dermed bliver tilladelsen til Hjarnø Havbrug trukket tilbage, og ejer Anders Petersen vurderer, at afgørelsen kan få store konsekvenser for fremtidige havbrug.

”Hele erhvervet holder vejret og ser, hvad der sker ude ved Endelave,” siger han til DR Østjylland med henvisning til, at en række havbrug i øjeblikket afventer en godkendelse.

Samme melding lyder fra brancheorganisationen Dansk Akvakultur, der kalder det trist og ærgerligt, at klagenævnet har sagt nej til at godkende havbruget ved Endelave.

Dansk akvakultur fortsætter med at vokse

Fiskeriet lover milliardvækst mod at få længere line

Ny aftale: Milliardbeløb på vej til bæredygtigt fiskeri

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier