FødevareWatch

Danskerne har voksende appetit på økologisk kød

Årsregnskabet fra det økologiske slagteri Friland viser en stigning i salget af økologisk kød. Det er udtryk for en voksende interesse for dyrevelfærd, mener Økologisk Landsforening.

Foto: PR/ Økologisk Landsforening

Danskerne og detailhandlen lægger i stigende grad på fødevares oprindelse, og det gælder også det svinekød, som vi spiser.  Salget af øko-kød i Danmark vokser således markant, oplyser Økologisk Landsforening på basis af tal fra Danish Crowns datterselskab Friland A/S.

Tallene viser en fremgang i salget af økologisk kød på 15 procent i Danmark. Salget af økologisk svinekød er dog steget markant mere - med hele 34 procent herhjemme, mens salget af økologisk oksekød er til danskerne er vokset med seks procent. Hjemmemarkedet og eksporten har haft samme procentvise stigning på 6 pct. på oksekød.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier