FødevareWatch

Avis: Fiskekoncern kæmper for livet

Larsen Danish Seafood slås for at undgå en konkurs, efter at det tyske datterselskab er løbet tør for penge, skriver Børsen.

Foto: /ritzau/Joachim Adrian

Det danske fiskeselskab Larsen Danish Seafood, der leverer spisefisk til supermarkeder, er løbet tør for penge og kæmper nu for at undgå konkurs. Det skriver Børsen.dk.

Virksomheden beskæftiger over 300 mand og har base i Løgstør i Nordjylland, mens produktionen foregår i Nordtyskland. Ifølge avisen har udtørret likviditet gjort det tyske datterselskab insolvent, hvilket betyder, at det ikke længere kan betale sine regninger.

Wilhelm Salim Khan Durani fra advokatkontoret Cornelius & Krage er sat til administrere processen af byretten i Flensburg, og han fortæller, at redningsarbejdet er i fuld gang.

Processen har været en smule forsinket, og derfor blev en løsning ikke opnået i tide"

Wilhelm Salim Khan Durani, advokat, Cornelius & Krage
"Vi genoptager forhandlingerne med investorerne, som vi allerede talte med før insolvens-begæringen. Processen har været en smule forsinket, og derfor blev en løsning ikke opnået i tide," siger han.

Larsen Danish Seafood kom ud af 2013 med et underskud på 36 mio. kr., mens samme regnskab viste en bankgæld på 46 mio. kr. Direktør og medejer Sindri Sindrason var imidlertid optimistisk på selskabets vegne, da FødevareWatch talte med ham i august.

”Vi kommer til at få bedre resultater i 2014. Det kræver penge og tid at lancere nye produkter, men jeg er sikker på, at vi kommer til at se positive resultater i år. Planen er, at vi skal give overskud,” sagde han dengang.

Den nordjyske fiskeproducent har kørt med røde tal på bundlinjen de sidste tre år, hvor det samlede underskud lyder på 59 mio. kr. Fiskeselskabet er ejet af islandske Gaul Ehf og producerer makrel, ørred, sild og en række andre fiskeprodukter.

"Hvorfor bruge penge, hvis vi ikke troede på selskabet?"

Stort fiskeselskab lever på bankens nåde

Dansk fiskeselskab hårdt ramt af russisk boykot

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier