Landmænd nødt til at sælge ud

Danske landmænd med succesfulde bedrifter uden for landets grænser kan blive presset til at sælge for at hente kapital hjem til det kriseramte danske landbrug.
Foto: Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Danske landmænd der har oparbejdet succesfulde bedrifter uden for landets grænser risikerer at blive pressede af banker og kreditforeninger til at sælge for at hente kapital hjem til den danske bedrift. Det skriver Børsen.

Salgene vil ske med stor risiko for at priserne bliver meget lave, advarer chefkonsulent fra landbrugsrådgivningsvirksomheden Heden & Fjord til avisen.

Han oplever dertil, at de budgetter han lige nu sender ind til bankerne for landmændene, er pressede mange steder, og at der derfor ikke er usandsynligt, at ”interessen for at sælge udenlandske aktiver øges i den kommende tid.”

Sekretariatsleder i Danish Farmers Abroad, Johannes Hansen, har set eksempler på landmænd, der er blevet bedt om at sælge.

”Der er ingen tvivl om, at den stramme likviditet herhjemme tvinger en del til at gå efter hurtigt at realisere aktiver som andele af udenlandske projekter,” siger han til avisen.

Ny fond vil købe økojord på Samsø

EU-lande får ret til at afvise gmo-afgrøder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også