FødevareWatch

Ny fond vil købe økojord på Samsø

En ny fond vil købe og forpagte økologiske marker og gårde til unge landmænd.

Foto: Finn Frandsen

Under navnet Jordbrugsfonden SamsØkologisk skal det i fremtiden være lidt lettere at være økologisk ung landmand på Samsø.

I disse dage er stifterne ved at færdiggøre fondsarbejdet, hvorigennem man vil opkøbe økologisk jord og gårde på øen for derefter bortforpagte det til unge landmænd, som kan have svært ved at købe sig i gang med erhvervet.

"Der er behov for et alternativ til selvejet inden for landbruget, da det i dag er meget svært at etablere sig som ny, selvstændig landmand på grund af store kapitalkrav," udtaler Bent Degn, der er formand i fonden, i en pressemeddelelse.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Udover at hjælpe unge i gang, er det også hensigten, at Jordbrugsfonden SamsØkologisk skal være med til at øge det økologiske areal på Samsø. Pengene regner man med at kunne rejse gennem privatpersoner og erhvervsliv, som er tilknyttet Samsø, ligesom man også vil satse på private og offentlige fonde samt pensionsselskaber.

!Nogle mennesker sidder måske med et økonomisk overskud, som de kunne tænke sig at gøre noget godt med. Jordbrugsfonden SamsØkologisk tilbyder en mulighed for at placere sine penge i vores alle sammens fremtid – nemlig jorden – og være med til at sikre rent drikkevand, natur og en ansvarsfuld og bæredygtig dyrkning af vores fødevarer," lyder det fra Bent Degn.

Bestyrelsen i Jordbrugsfonden SamsØkologisk består af Trine Krebs, formand for Landsforeningen Praktisk Økologi, Kim Qvist, forstander på Kalø Økologiske Landbrugsskole, Dorthe Nissen, ejer af hotellet Ilse Made på Samsø, Bent Degn, økologisk landmand på Samsø samt Thorkild Ljørring, der er tidligere økologisk landmand.

Behov for gentænkning af lokale fødevare

Aarstiderne: Ny kapital skal ikke bruges til stor vækst

Landmand vil bygge økologisk slagtehus 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier