FødevareWatch

Genmodicerede afgrøder øger omsætningen

Det kan betale sig at satse på genmodicerede afgrøder, viser studie, der gennemgår 20 års undersøgelser af økonomien i gmo-afgrøder.

Foto: Ritzau Scanpix

Der er store økonomiske fordele ved at dyrke genmodicerede afgrøder.

Det skriver The Economist på baggrund af en tysk analyse, der gennemgår 20 års undersøgelser af økonomien i genmodicerede afgrøder.

Analysen viser, at gmo-afgrøder øger indtjeningen med 69 pct. i forhold til konventionelle afgrøder. Årsagen er, at landmænd, der satser på gmo-afgrøder, får et større udbytte af deres høst, fordi planterne er tolerante over for insekter og pesticider.

Fordelen er størst, når det kommer til insekttolerante afgrøder. Her viser analysen, at udbyttet af høsten stiger med 25 pct., mens det samme tal ligger på 9 pct. for pesticidtolerante afgrøder.

Analysen viser desuden, at landmænd i udviklingslandene har størst fordel af at satse på gmo-afgrøder, fordi de ofte dyrker jorden i et klima, hvor der er større problemer med insekter end f.eks. i Europa.

Til gengæld er mange landmænd i landene tilbageholdende med at satse på gmo-afgrøder, fordi de frygter, at den vestlige verden ikke vil aftage deres varer, hvis de er genmodicerede.

Slut med usund soja hos slagterigigant

Virksomhed på trapperne med sojaprotein

Verdens mest forhadte firma tager kampen op

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier