FødevareWatch

Mund- og klovesygemistanke afblæst

Fødevarestyrelsen afblæser mund- og klovesygemistanken, som onsdag eftermiddag opstod i forhold til et kreatur slagtet på Danish Crowns slagteri i Holsted.

Foto: Joachim Adrian

​Onsdag eftermiddag opstod der mistanke om mund og klovesyge hos et kreatur slagtet på Danish Crowns kreaturslagteri i Holsted og slagteriet blev hurtig sat i karantæne.

"Vi har en meget klar procedure, når vi får mistanke om den slags sygdomme. Derfor har vi selv afspærret området, indtil vi ved nærmere, lød det i den forbindelse fra Danish Crowns pressechef, Jens Hansen til TV Syd.

Fødevarestyrelsen var onsdag eftermiddag ude i besætningen, hvor kreaturet stammer fra for at undersøge de øvrige kreaturer på stedet. Hvis dyret på slagteriet havde mund og klovesyge ville der uundgåeligt være yderligere symptomer på mund og klovesyge hos kreaturer i besætningen, skriver Fødevarestyrelsen i en meddelelse.

Da der ingen tegn var på mund og klovesyge blev mistanken onsdag aften igen afblæst og de omkring 250 tilbageholdte medarbejdere kunne efterfølgende forlade slagteriet.

Sidste gang der blev konstateret tilfælde af mund- og klovsyge på dansk jord var tilbage i 1983, og den seneste mistanke om at virussen igen var på spil ligger tilbage i 2007, hvor et kreaturslagteri ligeledes var under mistanke. Som onsdag blev det også den gang ved mistanken.

Slagteri sat under karantæne

Eksperter frikender svineblod i foder

Eksperter: Genoptag MRSA-test af kød

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier