FødevareWatch

Medlemsflugten fra Landbrug & Fødevarer fortsætter

25 landmænd fra Nordjylland meldte sig i dag ud af Landbrug & Fødevarer, og flere udmeldelser er på vej, siger landmænd.

Foto: PR

Tirsdag meldte 32 landmænd sig ud af Landbrug & Fødevarers lokalafdeling LandboSyd i Aabenraa, hvor 11 andre landmænd også meldte sig ud i forrige uge.

I LandboNord og Agri Nord har i alt 25 medlemmer meldt sig ud i dag, efter at de har holdt et møde, hvor de diskuterede, om man skulle blive i foreningen eller ej.

Klaus Aage Bengtson, der er landmand i Nordjylland, var med til protestmødet i Tylstrup i dag. Han besluttede sig også for at melde sig ud af Landbrug & Fødevarer og fortæller, at der er flere udmeldelser på vej.

"Der kommer helt sikkert flere udmeldelser. Det forlyder, at det specielt er i Sydjylland, at der kommer mange nu her. Her oppe har mange meldt sig ud over de seneste år, men der vil også komme flere udmeldelser den kommende tid," siger Klaus Aage Bengtson.

Landmændene er utilfredse med den nye Naturplan Danmark, som inddeler landet i små retentionskort, der bestemmer, hvor der må gødes mere, og hvor der må gødes mindre ud fra generelle forhold.

De mener, at Landbrug & Fødevarer har gjort alt for lidt for at påvirke regeringen i deres arbejde med Naturplan Danmark.

Claus Bruun Jørgensen, der er en af de landmænd, som meldte sig ud af LandboSyd i går, fortæller også, at der er flere udmeldinger på vej i hans område.

"Jeg ved, at der er en gruppe mere af landmænd her i LandboSyd, som også er ved at melde sig ud af Landbrug og Fødevarer. De melder sig højst sandsynligt ud fredag eller mandag. Det kommer til at eskalere i de kommende dage," siger Claus Bruun Jørgensen.

Formanden for LandboNord, Niels Vestergaard Salling, er ked af, at en gruppe nordjyske landmænd har meldt sig ud af LandboNord og Agri Nord på grund af utilfredshed med Landbrug og Fødevarer

"Det er aldrig sjovt, når medlemmer truer med at forlade foreningen, og jeg har forståelse for deres frustration. Men i den her sag, er jeg fuldt ud på linje med Landbrug & Fødevarer," siger Niels Vestergaard Salling, formand for LandboNord og medlem af bestyrelsen i Landbrug & Fødevarer.

Han mener, at det vigtigste er, at landmændene holder sammen og ikke går hver for sig.

"Hvis alle melder sig ud, hvor skal kampene så kæmpes? Netop nu er det vigtigt at holde sig inde i kampen, hvor vi ser flere og flere lovforslag dukke op, som ikke nødvendigvis er fagligt begrundede," siger Niels Vestergaard Salling.

Ny formand til økologerne

 

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier