FødevareWatch

Landmænd flygter fra Axelborg

Mere end 50 landmænd har meldt sig ud af Landbrug & Fødevarer, fordi de mener, at foreningen arbejder for dårligt for landmændene.

Foto: PR

I forrige uge meldte 11 medlemmer sig ud af LandboSyd, fordi de var utilfredse med Landbrug & Fødevarer (L&F).

I dag melder yderligere 22 medlemmer sig ud af LandboSyd, og 24 medlemmer har meldt sig ud af LandboNord.

Lars Staugaard Bertram, der er landmand ved Sønderborg, er en af de 11 landmænd, som meldte sig ud af LandboSyd i forrige uge.

Han gør det klart, at man ikke har et problem med LandboSyd, men kun med L&F. Landmændene mener, at L&F gør alt for lidt for at varetage landmændenes interesser.

"Hele Danmarks jord er ved at være udpint, fordi det mangler kvælstof. Vi får ikke lov til at gøde markederne nok. Udadtil siger Landbrug og Fødevarer, at vi skal have lov til at gøde mere. Men i stedet har man samarbejdet med Naturstyrelsen om en ny naturplan, hvor det tyder på, at vi får flere reguleringer på vores forbrug af kvælstof," siger Lars Staugaard Bertram.

Han er glad for at se, at flere er begyndt at melde sig ud af deres lokale landboforeninger, fordi de også er utilfredse med L&F.

Lars Staugaard Bertram erkender, at man mister al indflydelse, når der bliver diskuteret politik i landboforeningen, fordi man har meldt sig ud. Han håber dog, at medlemsflugten sender et signal.

"Vi har sendt mange mails og lavet mange opkald til Landbrug og Fødevarer. Man føler bare, at man får en sludder for en sladder. Derfor må det her være på den hårde måde. Det skal gerne sende et signal til Landbrug og Fødevarer om, at der er noget galt, når så mange melder sig ud," siger Lars Staugaard Bertram.

Claus Bruun Jørgensen er en af de landmænd, som melder sig ud af LandboSyd i dag. Han fortæller, at der i går oprindeligt var 10 medlemmer, som ville melde sig ud i dag, men det tal er siden i går steget til minimum 22.

Dermed har 33 medlemmer meldt sig ud af LandboSyd den seneste uge.

Han har længe været modstander af, at man melder sig ud, fordi man mister sin stemme, når der bliver diskuteret politik internt i organisationerne.

"Jeg har selv sagt til en generalforsamling, at hvis man melder sig ud af et politisk parti i protest mod den måde, som det parti arbejder på, mister man også indflydelsen. Men nu er det simpelthen for dårligt det, som Landbrug og Fødevarer laver, og det kan jeg ikke støtte mere," siger Claus Bruun Jørgensen.

Finans forsøger at få en kommentar fra Landbrug & Fødevarer. Det har endnu ikke været muligt.

Sådan var Hækkerups vej til landbrugets top 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier