Landbruget: Hækkerup er et scoop

Karen Hækkerup begynder i jobbet i Landbrug & Fødevarer med kolossal medvind, siger landbrugets formand.
Foto: PR
Foto: PR
AF SØREN MUNCH, JYLLANDS-POSTEN

"Hun er et scoop. Kort og godt".

Sådan lyder det fra formanden for brancheorganisationen Landbrug & fødevarer, Martin Merrild, til nyheden om, at justitsminister Karen Hækkerup fra 20. oktober skal være landbrugets nye direktør.

Han siger til Jyllands-Posten, at det ikke er nogen hemmelighed, at Karen Hækkerup var en kæmpesucces i sine fire måneder som fødevareminister i den forrige regeringsrokade. Hækkerups optræden på L&F's delegeretmøde i november sidste år, da Hækkerup nød den usædvanlige gestus som socialdemokratisk minister at blive klappet ned fra talerstolen, da hun havde kaldt Danmarks landmænd "verdens bedste landmænd", og Martin Merrild erklærede sig "nærmest målløs" over ministerens melding om, at det har absolut topprioritet for regeringen at forbedre landbrugets vilkår.

"Hun fik skabt en helt anden stemning. Og det viser hvor lidt der skal til for at få Danmarks landmænd til at tro på, at vi har en stor fremtid foran os. Bare det at hun stod frem og sagde det klart og tydeligt som fødevareminister gjorde, at landmændene pludselig fik en helt anden tillid til det politiske system," siger Martin Merrild.

"Og det var ikke bare hendes optræden på delegeretmødet. Vi oplevede en minister, der kastede sig ind i arbejdet med en fantastisk tilgang til tingene, og vi kender hende jo som en dygtig politiker, der har siddet på mange tunge topposter i mange år, og derfor var det oplagt at prøve den mulighed af," siger Martin Merrild.

Han forklarer, at Karen Hækkerup er blevet ansat efter et hæsblæsende ansættelsesforløb, der begyndte med den nuværende direktør Søren Gades farvel til organisationen den 24. september.

"Det har været hektisk med weekender og aftenener, fordi vi har arbejdet med en fortrolighedsudfordring," forklarer Martin Merrild, som siger at ansættelsen af Karen Hækkerup er modtaget med begejstring i landbruget.

"Det vælter ind med positive beskeder på min telefon," siger L&F-formanden.

Karen Hækkerup siger, at hun glæder sig "ubeskriveligt" til at begynde som direktør i L&F.

"Da Martin Merrild kontaktede mig om at blive administrerende direktør, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg skulle sige ja. Så nu lukker jeg endegyldigt bogen efter 17 år som politiker," siger Karen Hækkerup.

Blandt de større opgaver, som Hækkerup skal i kast med, er arbejdet med en ny miljøregulering, en øget indsats for at forbedre afsætningsmulighederne for danske fødevarer og generelt bedre konkurrencevilkår for erhvervet.

Landbruget, fødevare- og agroindustrien stod i 2013 for en eksport på 155 milliarder kr., og beskæftiger i alt 183.000 mennesker.

Som fødevareminister talte Karen Hækkerup på Delegeretmøde i Landbrug & Fødevarer tilbage i november 2013. Se den 11 minutter lange tale, som slog fødderne væk under en stor del af de delegererede HER.

Justitsminister skal være ny direktør i L&F

Formand om Gades afgang: "Situationen var uholdbar"

Formand: Intern uenighed bag Gade-afgang

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også