FødevareWatch

Eksperter frikender svineblod i foder

Flere studier peger på, at svineblod, der bruges i foderet til grise, ikke er en smittekilde for den dødelige virus PEDv, som har taget livet af mere end 8 mio. svin i USA.

Verdensorganisationen for Dyresundhed  (OIE) sagde onsdag at tørret svineblod, der bruges som foderstof, ikke er en sandsynlig smittekilde for dræbervirussen PEDv, så længe producenterne følger gældende sikkerhedsanvisninger. Det skriver Reuters.

Den yderst smitsomme Porcine Epidemic Diarrhea virus – eller blot PEDv – har hærget USA igennem længere tid, hvor virussen har taget livet af mere end 8 mio. svin. Det svarer til 13 pct. af bestanden i det store land, og PEDv har også ramt andre lande som Canada, Mexico og Japan, omend i mindre grad.

Tørret svineblod bruges i foderet til smågrise verden over, og man har indtil videre formodet, at det var en væsentlig grund til spredningen af PEDv, men det afvises altså nu af OIE.

Det er gode nyheder for producenter af denne type foder, som har lidt under mistankerne om, at svineblod spreder smitten. Før sommeren strammede EU bl.a. reglerne for import af produkter med svineblod til dyrefoder netop for at holde PEDv væk fra Europa.

OIE fastslår dog i sin rapport, at svineblodet godt kan viderebringe virussen indirekte, hvis det f. eks. har været i kontakt med fækalier, der bærer smitten.

USA godkender ny vaccine mod svine-virus

USA har vaccine klar mod svinevirus

Rekordhøje priser på svinekød

Frankrig forbyder svin fra Nordamerika og Japan

EU vil teste amerikanske svin for dræbervirus

Amerikansk svinekæmpe frygter kølvandet på PEDV-virus

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier