FødevareWatch

15 pct af danske landmænd truede af konkurs

Ny analyse fra Videncentret for Landbrug viser, at 15 pct. af danske landmænd er konkurstruede.

Foto: Martin Lehmann

Livet for en stor del af danske landmænd er præget af økonomiske bekymringer og dystre fremtidsudsigter, hvis man skal tro en ny undersøgelse fra Videncentret for Landbrug.

Den viser, at 20 pct. af de danske landmænd er i akutte ”alvorlige økonomiske problemer” og 15 pct. truet af konkurs. Det skriver dr.dk.

Vi står på kanten af en ny landbrugskrise,” siger erhvervsøkonomisk chef i centret til DR Nyheder og fortsætter:

”Landbruget var senest i krise under den generelle finansielle krise i 2008 og frem. Flere landbrug oparbejdede stor gæld under finanskrisen som plager dem nu.”

Flere faktorer spiller ind i landmændenes krise. Det er blandt andet Ruslands embargo samt det faktum, at Kina på grund af store fødevarelagre, mere eller mindre har trukket sig fra verdensmarkedet. Dertil kommer, at EU's mælkekvoter forsvinder i 2015. Derfor øger europæiske mælkeproducenter deres produktion – med prisfald til følge.

I dag kører en tredjedel af danske landmænd med underskud.

Nedtur i milliardklassen rammer landbruget

L&F har stævnet Fødevareministeriet

Økonomisk uvejr rammer landbruget 

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier