FødevareWatch

Rusland og Kina udløser fald i landbrugseksport

Efter fire rekordår på stribe falder landbrugseksporten nu. Ruslands boykot vil formentlig forstærke faldet de kommende måneder.

Foto: Novozymes/ PR

Efter en stribe eksportrekorder er dansk landbrug og fødevareindustri i år kommet alvorligt i klemme på en række af de vigtigste markeder. En brat nedtur for eksporten af minkskind og mejerivarer til Kina kombineret med Ruslands boykot af fødevarer fra EU har lagt pres på eksporten fra fødevareklyngen.

Nye opgørelser fra Landbrug & Fødevarer, L&F, viser, at den samlede eksport af landbrugsprodukter og fødevarer i årets første fem måneder har ligget 2,4 mia. kr. under den tilsvarende periode i 2013. Udsigterne for eksporten er den seneste uge blevet forværret som følge af Ruslands boykot. Der er altså risiko for, at faldet i eksporten vil accelerere de kommende måneder.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier