FødevareWatch

Stor usikkerhed om årets høst

Markernes geografiske placering kommer i år til at spille en meget stor rolle for udfaldet af årets høst. Lokale vejrfænomener som tørke og voldsom regn har stor betydning for det samlede resultat.

Foto: Ritzau Scanpix

Sol og vind har været fordelt ganske ulige i Danmark i år, og det betyder, at landmændenes høst vil svinge meget, alt efter hvor i landet man dyrker sine afgrøder.

Det skriver Berlingske.

”Mit forsigtige bud er, at vi alt i alt kan forvente en middelhøst i år. Der er utrolig stor variation på om landmændene har fået en tilstrækkelig mængde nedbør, eller om de har fået for lidt nedbør,” siger formand for Planteproduktion under Landbrug&Fødevarer, Torben Hansen til avisen.

Det startede ellers meget godt, og i maj så det ud til at blive en rigtig fin høst. Men siden da har det vekslet mellem ekstrem varme nogle steder og voldsomme byger andre steder i landet.

Udsigt til global kæmpehøst får kornpriserne til at falde

Udsigt til dansk vinrekord

Rekord-tidlig høst i Nordjylland

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier