FødevareWatch

Økologisk omlægning stagnerer

Omlægningen til økologisk jordbrug er faldet 0,7 pct. Dog er det fuldt omlagte økologiske areal i Danmark i 2013 større end nogensinde, viser nye tal fra NaturErhvervsstyrelsen.

Foto: Novozymes/ PR

Det fuldt omlagte økologiske areal i Danmark på 165.006 hektar er større end nogensinde ved udgangen af 2013.

Imidlertid viser de seneste tal fra NaturErhvervsstyrelsen et fald i omlægningen på 0,7 pct, skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

"Der er ingen tvivl om, at omlægningen står lidt stille og kunne gå hurtigere. Men det store fokus på økologi i samfundet, hos forbrugerne, detailhandlen, foodservicesektoren og på vores eksportmarkeder giver grund til optimisme. Markedet og efterspørgslen på økologi er der i høj grad, og vi ved fra de mange øko-omlægningstjek, vi laver hos konventionelle landmænd, at der er mange landmænd, som gerne vil lægge om. Men vi ved også, at mange af dem støder på en række barrierer," udtaler Per Kølster, formand for foreningen.

Rapportens forfattere understreger i indledningen, at opgørelsen skal fortolkes varsomt, da 93 bedrifter ikke indberettede deres økoareal rettidigt, og derfor ikke indgår i arealstatistikken.

Søstre på lollandsk gods har fødevareambitioner

Søbogaard på vej ud af krisen

Grøntsagsfirma hårdt såret af stort kundetab 

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier