FødevareWatch

Økologisk omlægning stagnerer

Omlægningen til økologisk jordbrug er faldet 0,7 pct. Dog er det fuldt omlagte økologiske areal i Danmark i 2013 større end nogensinde, viser nye tal fra NaturErhvervsstyrelsen.

Foto: Novozymes/ PR

Det fuldt omlagte økologiske areal i Danmark på 165.006 hektar er større end nogensinde ved udgangen af 2013.

Imidlertid viser de seneste tal fra NaturErhvervsstyrelsen et fald i omlægningen på 0,7 pct, skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

"Der er ingen tvivl om, at omlægningen står lidt stille og kunne gå hurtigere. Men det store fokus på økologi i samfundet, hos forbrugerne, detailhandlen, foodservicesektoren og på vores eksportmarkeder giver grund til optimisme. Markedet og efterspørgslen på økologi er der i høj grad, og vi ved fra de mange øko-omlægningstjek, vi laver hos konventionelle landmænd, at der er mange landmænd, som gerne vil lægge om. Men vi ved også, at mange af dem støder på en række barrierer," udtaler Per Kølster, formand for foreningen.

Rapportens forfattere understreger i indledningen, at opgørelsen skal fortolkes varsomt, da 93 bedrifter ikke indberettede deres økoareal rettidigt, og derfor ikke indgår i arealstatistikken.

Søstre på lollandsk gods har fødevareambitioner

Søbogaard på vej ud af krisen

Grøntsagsfirma hårdt såret af stort kundetab 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier