FødevareWatch

”Høje miljøkrav er godt for landbruget”

Høje miljøkrav og hensyn til klimaet i produktionen af fødevarer er godt for landbruget. Sådan lyder meldingen fra klimakommissær Connie Hedegaard.

I løbet af de næste 40-50 år bliver det verdens opgave at producere langt mere mad til en stadig voksende befolkning.

I den sammenhæng bliver skarpe miljøkrav ofte udråbt til at være en af de faktorer, der presser konkurrenceevnen.

Det har EU’s klimakommissær Connie Hedegaard imidlertid et lidt anderledes syn på, skriver altinget.dk.

”De, der i fremtiden kan producere fødevarer med så lille et miljømæssigt og økologisk fodaftryk som muligt, står godt konkurrencemæssigt. Dansk landbrug lever højt på at levere fødevarer, der er af høj kvalitet og er bæredygtigt produceret. Det er ikke til skade, men til gavn for dansk landbrug,” siger hun.

Hun mener, at miljøkrav kan være en drivkraft og ikke en hindring, og at Danmark er et godt eksempel på, at høje miljøstandarder tvinger virksomheder til at være maksimalt fornyende.

Regioner på stort fælles fødevareindkøb

Dan J.: Behov for revolution i fødevareindustri

Nyt parti vil have 100 pct. økologi i dansk landbrug

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier