”Høje miljøkrav er godt for landbruget”

I løbet af de næste 40-50 år bliver det verdens opgave at producere langt mere mad til en stadig voksende befolkning.
I den sammenhæng bliver skarpe miljøkrav ofte udråbt til at være en af de faktorer, der presser konkurrenceevnen.
Det har EU’s klimakommissær Connie Hedegaard imidlertid et lidt anderledes syn på, skriver altinget.dk.
”De, der i fremtiden kan producere fødevarer med så lille et miljømæssigt og økologisk fodaftryk som muligt, står godt konkurrencemæssigt. Dansk landbrug lever højt på at levere fødevarer, der er af høj kvalitet og er bæredygtigt produceret. Det er ikke til skade, men til gavn for dansk landbrug,” siger hun.
Hun mener, at miljøkrav kan være en drivkraft og ikke en hindring, og at Danmark er et godt eksempel på, at høje miljøstandarder tvinger virksomheder til at være maksimalt fornyende.
Regioner på stort fælles fødevareindkøb