Svensk politiker vil forbyde dansk svinekød

Hans Hoff fra de svenske Socialdemokraterna ønsker et forbud mod import af dansk svinekød. Det sker, efter fire danskere er rapporteret døde på grund af svinebakterie.
Foto: Claus Haagensen
Foto: Claus Haagensen
AF RITZAU

Debatten om danske slagtesvins levevilkår raser i Sverige, og nu er en svensk politiker klar til et totalforbud mod dansk svinekød på den anden side af Øresund, skriver metroxpress.

Forslaget kommer fra Hans Hoff, der er medlem af Riksdagen for Socialdemokraterna, efter at den svenske avis Dagens Nyheter mandag beskrev, hvordan den resistente svinebakterie MRSA CC398 har kostet sit fjerde offer i Danmark, og at næsten ni ud af 10 konventionelle danske grise bærer på MRSA-bakterien.

"Det er foruroligende. Vi ved ikke, hvordan de er blevet smittet, men de har ikke haft kontakt med svin. Så jeg synes, at vi skal være helt sikre på, at de ikke døde, fordi de spiste dansk svinekød, og derfor bør vi stoppe importen, til vi er helt sikre," siger han til metroxpress.

Klar til boykot

Dagens Nyheter henviser til en undersøgelse foretaget af Fødevarestyrelsen, der dog understreger, at "svinekød ikke anses som en smittekilde til MRSA-infektioner".

Alligevel er det ikke kun i Sveriges svar på Folketinget, at der er utilfredshed med dansk svinekød. De svenske forbrugere er også klar til at droppe bacon og billige koteletter fra Danmark.

Således viser en afstemning blandt mere end 10.000 læsere af den svenske avis Expressen, at mere end tre fjerdedele er klar til at boykotte dansk svinekød på grund af svinenes leveforhold i de danske stalde.

To svenske supermarkeder har allerede boykottet dansk svinekød, blandt andet fordi danske svin bliver fikseret i trange bure og på grund af det høje antibiotikaforbrug.

Danish Crown: Vi frygter ikke svensk boykot

Svenskere boykotter dansk svin

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også