FødevareWatch

Blå partier roser Dan Jørgensen for svineaftale

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) får masser af lovord fra oppositionen, efter han har landet en bred aftale om svinevelfærd. Men det er også lykkedes at finde et par enkelte hår i suppen.

Det er nogle gode mål, der ligger i den nye aftale om svinevelfærd, som fødevareminister Dan Jørgensen (S) har indgået med blandt andre Landbrug & Fødevarer, Dyrenes Beskyttelse og detailhandlen. Sådan lyder meldingen fra flere oppositionspartier.

Aftalen indeholder blandt andet mål for at nedbringe antallet af dødfødte pattegrise, antallet af halekuperinger og et stop for kastration af smågrise. Og det glæder Dansk Folkeparti.

”Jeg er glad for, at man har fået lavet den her aftale. Og så bliver det jo meget interessant, hvordan der så bliver fulgt op på den, og hvordan man konkret vil nå målene,” siger René Christensen, fødevareordfører (DF), til FødevareWatch.

FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Også i Venstre bliver aftalen positivt modtaget, især fordi både erhvervslivet og dyrevelfærdsforkæmpere bakker op.

”Det er fint, at der er lavet en bred aftale mellem ministeren og erhvervsorganisationer og dyrevelfærdsorganisationer om nogle målsætninger,” siger fødevareordfører Erling Bonnesen (V).

Dyrevelfærd må ikke koste

Det er dog ikke udelukkende positive meldinger, der kommer fra oppositionspartierne. For eksempel mener Venstre, at et øget fokus på dyrevelfærd ikke må gå ud over landmændenes økonomi.

”Jeg går ud fra, at der er enighed om, at det ikke må koste vækst, arbejdspladser eller eksport, for der er det, det handler om. Så øvelsen ligger i, at få de her målsætninger opfyldt på en måde, som også er god økonomisk,” siger Erling Bonnesen.

Mens de økonomiske konsekvenser optager Venstre, er Dansk Folkeparti mere optaget af, om målsætningerne rent faktisk forbedrer dyrevelfærden.

”Det, de er vigtigt for mig, er, at halekupering ikke bliver afløst af store problemer med halebid. Altså, det her skal være noget, der højner dyrevelfærden. Så det skal ikke være et mål i sig ikke at klippe halerne, hvis vi får et andet problem,” siger han.

Landsforening: Svineaftale vil ramme eksporten hårdt

Ny aftale om svinevelfærd

Landsforening udelukket fra svinetopmøde

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier