Landsforening udelukket fra svinetopmøde

Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug er ikke blevet inviteret med til dagens svinetopmøde i Fødevareministeriet. Foreningen føler sig diskrimineret og udelukket fra diskussionen om dansk svinevelfærd.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Landbrug & Fødevarer, Forbrugerrådet, Det Dyreetiske Råd, Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse er alle blevet inviteret af fødevareminister Dan Jørgensen til dagens svinetopmøde, hvor det skal diskuteres, hvordan man i fremtiden kan sikre dyrevelfærden i dansk svinelandbrug. På listen over inviterede, mangler dog Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug. Til stor utilfredshed for direktør, Vagn Lundsteen:

”Med vores alliance med både svine- og mælkeproducenterne repræsenterer vi op mod 70 procent af erhvervet. Vores egen medlemmer tæller mere end 4.000 fuldtidslandmænd, og med eksklusionen, der åbenbart kan fortsætte i det uendelige, er det altså en pæn stor gruppe, som fødevareministeren fortsat ønsker uden for indflydelse, ” siger han ifølge baeredygtigtlandbrug.dk.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

For halvandet år siden var foreningen heller ikke heldige med at få en invitation fra daværende miljøminister Ida Auken, da hun inviterede erhvervsinteressenter til at drøfte vandmiljøplanerne, og som dengang mener foreningen i dag, at eksklusionen skyldes udtalelser og debatindlæg, der ikke passer ministeren.

Foreningen ville meget gerne have været med til torsdagens møde i Fødevareministeriet. Vagn Lundsteen mener, at det bør være op til juraen at afgøre, om landmænd forbryder sig mod at anlægge randzoner. Det skal fødevareminister Dan Jørgensen i forbindelse med invitationen ikke tage i betragtning og han bør ifølge direktøren ikke ty til samme argumenter om randzonevægring, som blandt Ida Auken og Kirsten Brosbøl har brugt som undskyldning for ikke at invitere Bæredygtigt Landbrug.

”Det ville klæde ministeren ikke blot lægge sig i slipstrømmen på Aukens meget lidt nuancerede straffeaktion. Er der begået noget ulovligt, skal domstolene nok udmåle en eventuel straf. Dem om det. Men indtil da bør ministeren træde i karakter og invitere hele det samlede landbrugserhverv. Både dem, der klapper – og dem, som ikke klapper,” siger Vagn Lundsteen ifølge hjemmesiden.

Danskerne ønsker økosvin - men vil ikke betale

Medie: Forår i luften for agroindustrien

Økologer raser: Plan mod giftregn utilstrækkelig

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også