Nordjysk milliardkoncern holder øje med Kina og Taiwan

Geopolitik fylder mere og mere, også for den nordjyske fiskekoncern Kangamiut, der netop har lukket bogen for 2022 med milliardfremgang. Direktøren vil dog fortsætte med aktivitet i Kina.
Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix.
Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix.

Fiskekoncernen Kangamiut har netop lukket regnskabsbogen for 2022 og kunne for nyligt vise en milliardfremgang på toppen, der også slog igennem på bunden.

Dansk fiskekæmpe lægger milliard til toplinjen

Nu udtaler direktør Ulrik Bjerre Rasmussen til avisen Børsen, at selskabet, der har dele af produktionen - forarbejdningen af fisk - i Kina, vil fortsætte med den praksis, selvom de politiske spændinger stiger.

“Vi er meget opmærksomme på det spændte forhold mellem Kina og Taiwan, krigen i Ukraine og mange andre forhold rundt i verden. Vi tager naturligvis løbende hensyn til geopolitiske risici i vores arbejde og planlægning, og vi laver ændringer, når situationen kræver det. Vi agerer på mange forskellige markeder med mange forskellige produkter og er nødt til at arbejde med et meget nuanceret billede,” siger direktøren til avisen.

Kangamiut er ejet af familien Vinther Rasmussen gennem selskabet Vintherbørn. Kangamiuts historie strækker sig tilbage til 1975, hvor selskabet blev stiftet af den nu afdøde Niels Vinther Rasmussen. 

Selskabet er navngivet efter de grønlandske by nord for Nuuk, hvor de første fisk blev opkøbt. I dag sælger selskabet mere en 100.000 ton fisk og skaldyr. 

Kangamiut-koncernen havde ved årets udgang 84 medarbejdere mod 40 tilbage i 2018. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også