Færøsk lakseskat koster Bakkafrost milliarder i børsværdi

Bakkafrost tog sidste uge store slag på børsen oven på annonceringen af stramning af færøsk lakseskat.
Foto: Jesper Houborg/Ritzau Scanpix.
Foto: Jesper Houborg/Ritzau Scanpix.

Forslaget om stramning af den færøske lakseskat - formentlig fra 10 til 20 pct. - fik i sidste uge børsværdien for landets lakseopdrætskæmpe Bakkafrost til at rasle ned. 

Fredag, kort tid efter åbningen ved Oslo Børs, faldt Bakkafrost-aktiekursen med 6,5 pct. svarende til en børsværdi på 2,6 mia. norske kroner, skriver iLaks.no på baggrund af lovforslaget, der torsdag aften blev offentligheden kendt. 

Bakkafrost selv skrev i en børsmeddelelse torsdag, at det nye lovforslag bygger på de samme principper som i forslaget fra den forhenværende regering: nemlig, at skattesatsen skal være afhængig af forskellen mellem de månedlige Fishpool Index-priser og de gennemsnitlige årlige produktionsomkostninger for lakseindustrien i landet. 

”Men i det nye forslag fortsætter skattesatsen over de 10 pct., som den tidligere regering foreslog, og op til 20 pct., når Fishpool Index-priserne overstiger produktionspriserne med 40 norske kr. per kilo,” skriver lakseselskabet.

Regeringen på Fæøerne har foreslået en stramning af lakseskatten gældende fra 1. august i år. Forslaget er frem til 16. marts i høring ved lakseselskaberne. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også