FødevareWatch

Storfiskers forsvarer overvejer modkrav efter frifindelse

Et godtgørelseskrav for de op mod 50 retsdage kan meget vel blive rejst af storfiskeren Henning Kjeldsens forsvarer, lyder det nu.

Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix.

Det sidste punktum i sagen om storfiskeren Henning Kjeldsen, der mandag blev frifundet for at have fusket med fiskekvoter, mangler meget vel stadig at blive sat.

I hvert fald meddeler storfiskerens forsvarer nu, at man overvejer at rejse et godtgørelseskrav for de op mod 50 dage, fiskeren har brugt i retten fremfor at være på havet, skriver blandt andet Finans. Et sådant krav vil i så fald kunne betyde, at der i stedet vil ryge penge i Henning Kjeldsens retning.

Vestre Landsret frikendte mandag Henning Kjeldsen og otte andre tiltalte i den såkaldte kvotesag - og dermed blev den dom, der blev afsagt i Retten i Holstebro i slutningen af 2021 underkendt.

Det skete med begrundelsen, at Henning Kjeldsen og de øvrige tiltalte ikke kan straffes, eftersom det ikke fremgik af kvotereglerne, at det skulle være strafbart at overtræde kvotelofterne. I en pressemeddelelse skrev retten således:

”Landsretten anførte bl.a., at den særlige bestemmelse om straf i reguleringsbekendtgørelsen ikke henviste til, hvilke regler i bekendtgørelsen, det var strafbare at overtræde.”

Henning Kjeldsen regnes for at være en af landets rigeste fiskere og blev ved retten i Holstebro idømt en bøde på 54 mio. kr. Oven i det blev der konfiskeret 64 mio. kr. i et af fiskerens selskaber.

Dommer: Frifindelsen i kvotesagen handler om noget helt grundlæggende i straffeloven

Ombrust storfisker er frifundet af Vestre Landsret

Storfisker dømt for kvotefusk: Vil frifindes i landsretten

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier