FødevareWatch

Salmar hæver barren til lakseproduktionen

Tredje kvartal lander bedre end ventet og nu opjusterer den norske laksekoncern sine forventninger til både 2022 og 2023.

Foto: PR

Der kommer flere laks gennem slagtning hos den norske laksekoncern Salmar.

Selskabet annoncerer i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, at den forventede volumen for hele 2022 løftes med 5000 ton til samlet set 180.000 ton i år. Næste år skrues der endnu mere på knapperne med en forventet stigning fra 215.000 ton til over 280.000 ton i 2023.

Opjusteringen skyldes opkøbet af Norway Royal Salmon, der netop er gennemført.

For tredje kvartal har Salmar landet et ebit-resultat på 1,3 mia. norske kr. , der var lidt bedre end ventet, hvilket svarer til 24,51 norske kr. per kilo. Selskabet har slagtet 53.600 ton laks i dette kvartal.

”Vores engagerede og meget dygtige medarbejdere er fortsat med at levere solide operationelle resultater inden for vores nøgleområder. Det har resulteret i endnu et kvartal med stærke resultater. Der er et betydeligt inflationspres i hele akvakulturbranchen, men vi holder fast i vores strategi om at drive vores forretning på laksens vilkår og levere produkter af fremragende kvalitet,” udtaler adm. direktør Frode Arntsen fra Salmar, der peger de stærkeste områder ud i koncernen.

”På trods af omkostningsvækst for foder, leverer landbrugssegmenterne Midt-Norge og Nordnorge fortsat solide resultater drevet af en konsekvent god operationel performance. Den operationelle præstation er især imponerende i Nordnorge, som igen har et rigtig godt resultat.”

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier