FødevareWatch

Styrelse truer med at tvangsopløse storfiskers milliardselskab

Henning Kjeldsens selskab vurderede, at værdien at dets fiskekvoter i 2020 var 2,5 milliarder kroner.

Foto: PER FOLKVER

Storfiskeren Henning Kjeldsens fiskekvoter er igen centrum i en sag mod ham.

Denne gang truer Erhvervsstyrelsen med at tvangsopløse hans milliardstore moderselskab, hvis ikke han retter ind efter reglerne. Det skriver Nordjyske, der har fået aktindsigt i sagens dokumenter.

Sagen drejer sig om en markant opskrivning af den værdi, som selskabets fiskekvoter står noteret til i regnskabet for året 2020.

I slutningen af året står kvoterne noteret til at være 1,9 milliarder kroner mere værd, fordi moderselskabet - Henning Kjeldsen Holding - pludselig ændrede regnskabsprincipper.

Værdien blev ændret til en dagsværdi på 2,5 milliarder kroner - altså den værdi, som selskabet ville kunne sælge dem for på markedet.

Det er som udgangspunkt ikke ulovligt, men det kræver, at der skal være et marked, hvor kvoterne regelmæssigt handles, så det bliver muligt at fastsætte en korrekt værdi.

Uenige i vurderingen

Erhvervsstyrelsen mener imidlertid ikke, at fiskekvoter bliver handlet hyppigt nok til, at man kan fastsætte en pris.

Derfor kræver styrelsen, at selskabet indsender et nyt regnskab for 2020, hvor opskrivningen ikke længere fremgår. Alternativt kan ændringen også ske i regnskabet for 2021, lyder det.

”Har virksomheden ikke efterkommet Erhvervsstyrelsens påbud og indsendt en behørig årsrapport inden udløbet af fristen (30. juni i år, red.), vil styrelsen anmode skifteretten om at tvangsopløse virksomheden,” skriver styrelsen til Henning Kjeldsen ifølge Nordjyske.

Kjeldsens advokat i sagen mener, at Erhvervsstyrelsen har taget udgangspunkt i en for snæver periode til at kunne vurdere, om der er tale om et regelmæssigt marked.

Styrelsen har taget udgangspunkt i 2020, hvor der blev handlet for 627 millioner kroner ifølge mediets oplysninger.

Advokaten mener derimod, at man er nødt til at se på en tiårig periode for at kunne lave vurderingen. Derfor har Henning Kjeldsen Holding nu klaget over Erhvervsstyrelsens påbud til Erhvervsankenævnet.

Så sent som i december sidste år blev storfiskeren kendt skyldig i omfattende snyd med fiskekvoter.

Fiskeren fra Skagen, der regnes som en af landets rigeste fiskere, blev i den forbindelse idømt en bøde på 54 millioner kroner i en sag om kvotefusk.

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier