FødevareWatch

Fiskekæmpe sælger ud af russiske aktiviteter

Polar Seafood Denmark med primær aktivitet i Grønland har solgt russisk datterselskab til partner i landet.

Foto: Rune Pedersen

De russiske forbindelser er siden krigen i Ukraine brød ud blevet tyndet ud.

For den dansk-grønlandske fiskerikoncern Polar Seafood har der været opmærksomhed om koncernens engagement i Rusland - og nu har den danske del af koncernen, Polar Seafood Denmark, altså solgt ud i selskabet Polar Seafood Russia. Det skriver grønlandske Sermitsiaq.

Selskabet sælger sin andel på 75 pct. i den russiske datter til medejer og direktør Konstantin Kuznetsov-Serbskij - og handlen er nu endelig kommet på plads, oplyser bestyrelsesformand Henrik Leth fra Polar Seafood.

”Vi har gjort det eneste mulige og solgt aktierne til den administrerende direktør i vores russiske selskab. Han ejede i forvejen 25 procent. Vi har som selskab medvirket til dette køb gennem lån til direktøren. Det er vi ikke utrygge ved, da vi har arbejdet sammen med ham mange år og har fuld tillid til ham,” siger Henrik Leth.

Fiskeselskabet er det største privatejede, grønlandske fiskeselskab med over 1000 ansatte, en omsætning i 2020 på samlet set over 3 mia. kr. men er i år blevet spaltet i en grønlandsk og en dansk virksomhed.

Politisk pres på fiskeselskab i Rusland-dilemma

Grønland skal afbryde forhandlinger om britisk handelsaftale, mener fiskekoncern

Fiskekoncern navigerer sig ud af omkostningspres – er klar på flere opkøb

Mere fra FødevareWatch

Seafood Danmark holder døren åben for opkøb

Norsk ejer har udstukket ambitiøs vækstkurs for hele koncernen, der samtidig skal strømlines mere, og det danske milliardselskab skal med på farten. Målsætningen er at vokse med både organisk vækst og opkøb som en del af planen, fortæller bestyrelsesformand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier