FødevareWatch

Bornholmske fiskere taber stort mens støtte lader vente på sig

Regeringens ophugningsstøtte til bornholmske erhvervsfiskere, der blev lovet sidste år, er endnu ikke nået frem til fiskerne. Imens udhules mange fiskeres økonomi.

Foto: Cicilie S. Andersen

Reduktioner i fiskekvoter har gjort, at flere fiskere på Bornholm har fået det sværere at fortsætte som erhvervsfiskere. Derfor afsatte regeringen i oktober sidste år 25 mio. kr. i ophugningsstøtte til fiskernes både.

Støtten er dog stadig ikke nået frem til fiskerne, og imens fosser pengene ud af de lokale fiskeres budgetter, skriver Ekstra Bladet.

”Det er dybt beklageligt, at vi ikke har en ophugningsordning på plads endnu. Kombinationen af dybe restriktioner i forhold til, hvilke fisk de må fange, og at kvoterne er lave, har gjort, at mange af fiskerne har fået udhulet deres økonomi,” siger Kenn Skau Fischer, direktør i Dansk Fiskeriforening.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, om fiskerne snart kan se frem til støtten, men ministeriet er ikke vendt tilbage på avisens anmodning.

Sildeselskab leder efter helt nye veje til fremtidig vækst

Fiskeselskab har kunderne - men mangler fisk til ny satsning

Mangeårig rejedirektør træder ind i Nowaco-bestyrelsen

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier