FødevareWatch

Stemmesluger trækker sig fra formandspost i endnu et fiskeselskab

For anden gang på blot få uger trækker populær Venstre-politiker sig fra bestyrelsen i fiskeselskab.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.

Folketingspolitiker Preben Bang Henriksen (V) må atter give afkald på en formandspost i et stort fiskeriselskab - igen på grund af handel med russiske råvarer.

Denne gang er der ifølge Nordjyske tale om den Frederikshavn-baserede virksomhed Bjerrefisk, hvor han i mindre end et år har siddet for bordenden. Preben Bang Henriksen begrunder i en mail til avisen sin aftrædelse:

”Da jeg indtrådte i Bjerrefisks bestyrelse, var det primært grundet aktionærernes ønske om at få kompetence fra andre virksomheder i fiskeribranchen. Efter udtræden af Kangamiut-koncernen har jeg efter aftale med bestyrelsen i Bjerrefisk tillige udtrådt af denne bestyrelse,” skriver han.

Bjerrefisk leverer fisk og skaldyr til hotel- og krydstogtbranchen og præsterede i 2021 en bundlinje på 6,6 mio. kr. Hvem der skal være formand for fiskeriselskabet er endnu uvist.

Det er blot et par uger siden, at Preben Bang Henriksen trak sig fra formandsposten i milliardkoncernen Kangamiut med begrundelsen, at koncernen fortsat har russiskfangede fisk som en del af forretningen. Kangamiut har truffet en beslutning om at udfase brugen af russiske råvarer - men ikke med øjeblikkelig virkning.

Populær politiker forlader formandsposten i fiskekoncern

Fiskekoncern vil have skarpere bæredygtig kant

Fiskekæmpe fordobler bundlinjen i bølgende marked – vil være endnu stærkere

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier