FødevareWatch

Franske fiskere advarer om blokade i britisk opgør

Striden mellem Frankrig og Storbritannien om adgang til farvande kan blive eskaleret, advarer franske fiskere.

Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix

I kølvandet på brexit udspiller der sig en langstrakt strid om specielt franske fiskeres fortsatte adgang til at fiske i britisk farvand.

Briterne har udstedt for få fiskelicenser til de franske fiskere, lyder de franske argumenter. Derfor kan næste skridt blive blokader af franske havne, skriver BBC News.

Omkring 180 franske fiskere venter på at få licens af briterne, men i havne som Boulogne-sur-Mer er tålmodigheden ved at være brugt op med de politiske forhandlinger og her er man klar til at blokere alt hvad der kan ramme britisk handel.

Striden har stået på det meste af året og er senest optrappet ved, at briterne kun har tilladt 12 ud af 47 franske ansøgerbåde adgang til britisk farvand. De to lande var tidligere på året i åbenlys konflikt og briterne sendte patruljebåde til farvandet omkring Jersey.

Både den franske premierminister Jean Castex og den franske fiskeriminister Annick Girardin har kritiseret den britiske håndtering i skarpe vendinger.

Nyt fiskeopgør under opsejling ved Den Engelske Kanal 

Mere fra FødevareWatch

Æblet - en syrlig, sprød, sydfynsk og lidt for billig specialitet

FEATURE. Frugtsæsonen er i fuld gang, og de danske æbler og pærer plukkes ned til brug i butiksudsalg, most og som ingredienser. Høsten bliver ikke god, og dansk frugt kæmper i disse år en hård kamp, men markedet rummer også muligheder. FødevareWatch har besøgt landets største frugtaktør.

Leje af skibe er langtfra et ukendt fænomen for Coca-Cola

Det vakte stor opsigt, da en chef fra Coca-Cola for nylig meldte ud, at selskabet grundet pressede forsyningskæder havde chartret tre tørlastskibe En metode, selskabet ofte har brugt, lyder det til ShippingWatch. Nike forventer at mangle varer de næste kvartaler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier