FødevareWatch

EU-lande indgår aftale om fiskekvoter

EU's medlemslande er blevet enige om en aftale om fiskekvoter i Østersøen næste år. Reduktionen af torskekvoten i Østersøen bliver mindre end frygtet.

Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

LUXEMBOURG / KØBENHAVN – Efter knap halvandet døgns forhandling er EU's fiskeriministre blevet enige om fiskekvoterne i Østersøen for 2022.

Det oplyser Slovenien, som har EU-formandskabet, på Twitter.

Det fremgår ikke, hvad medlemslandene er blevet enige om. Men der var på forhånd lagt op til, at fiskekvoterne skulle reduceres markant.

Ifølge FødevareWatchs oplysninger ender aftalen med en reduktion i torskekvoterne på omtrent 88 pct., hvilket var en lidt mindre reduktion end anbefalingen fra ICES (Det Internationale Havundersøgelsesråd, red.) på 92 pct.

"Vi har landet en aftale, hvor vi stadig tager den videnskabelige vurdering meget alvorligt, og sikrer, at vi passer på vores fiskebestande," siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S) ved et doorstep i Luxembourg umiddelbart efter aftalen.

Han kalder videre resultatet af forhandlingerne for et lille plaster på såret til den sektor, der altså havde udsigt til endnu større reduktion af kvoten.

Ministeren uddyber, at regeringen nu vil begynde arbejdet med en kommende Østersøplan, som skal behandle de udfordringer, det danske fiskerierhverv står overfor.

"Den vil blive fremlagt i de kommende uger," siger Rasmus Prehn til FødevareWatch.

Selv har ministeren peget på en kommende ophugningsordning, der skal give fiskere mulighed for at komme økonomisk uskadt ud af erhvervet. Derudover peger Rasmus Prehn på særligt mulighederne for implementeringen af mere selektive fangstmetoder.

Stædige finner og tyskere forhaler fiskeforhandlinger i EU

Minister støtter lavere kvoter: Dybt ulykkeligt for fiskere

Torskekvoter i Østersøen under pres forud for svære kvoteforhandlinger

Mere fra FødevareWatch

Ny formand i nordjysk fiskekoncern

Fiskekoncernen Seafood Danmark fik i sommer ny koncernchef, og nu er der også kommet ny bestyrelsesformand i selskabet med de store vækstambitioner.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier