FødevareWatch

Høringsrunde om havplan lukker efter seks måneder

Søfartsstyrelsen skal nu evaluere bunken af høringssvar til Danmarks første udgave af Havplanen, der blandt andet sætter rammer op for fiskeerhvervet.

Foto: Thomas Haentzschel/AP/Ritzau Scanpix

Den kommende tid skal Søfartsstyrelsen grave sig igennem de 256 høringssvar, som er resultatet efter den seks måneder lange høringsperiode for Danmarks første havplan.

De mange indspark fra virksomheder, organisationer, foreninger og offentlige aktører skal nu gennemgåes af en tværministeriel arbejdsgruppe inden den endelige version af Havplanen.

I regeringens udspil til hvordan Danmarks havareal på 105.000 kvadratkilometer skal forvaltes, er der sat rammer op for det næste årtis fiskeri, søtransport, energiindvinding, naturbeskyttelse og rekreative aktiviteter.

Herunder er der lagt op til at øge arealet med beskyttet hav fra det nuværende niveau til 30 pct. Samtidig har der i forbindelse med planen ivrigt været diskuteret muslingeopdræt og havbrug nær de danske kyster, hvilket en række kommuner har reageret på.

Søfartsstyrelsen melder ikke nogen deadline for den resterende del af arbejdet med at læse og vurdere de mange høringssvar.

Fiskeriet er i fokus i Danmarks første havplan  

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier