FødevareWatch

Bakkafrost-chef fordømmer færøske delfindrab

Regin Jacobsen smed torsdag en stor pind på debatbålet omkring de 1428 delfindrab, som søndag fandt sted på en strand i Færøerne, da han i en meddelelse fordømte handlingen.

Foto: PR/Bakkafrost

Der er lange færøske traditioner, så er der eksport af mange tusinde ton laks, og så er der Bakkafrost-topchefen Regin Jacobsen.

Torsdag tog han i en pressemeddelelse bladet fra munden og fordømte på vegne af laksekoncernen slagtningen af 1428 delfiner på en strand i Skálafjørdur, som fandt sted søndag, skriver DR.

Regin Jacobsen, adm. direktør, Bakkafrost (Arkivfoto) | Foto: Bakkafrost/ PR
Regin Jacobsen, adm. direktør, Bakkafrost (Arkivfoto) | Foto: Bakkafrost/ PR

"Bakkafrost fordømmer episoden og finder den totalt uacceptabel, skriver Regin Jacobsen i pressemeddelelsen.

Reaktionen på skrift kommer efter, at han og laksekoncernen i de seneste dage er blevet mødt af skepsis fra omverdenen i forhold til, om Bakkafrost har noget med delfinslagtningerne at gøre.

"De tilbagemeldinger, jeg får, er jo, at man ude i verden ikke kan acceptere det her, og på Færøerne er vi jo en del af omverdenen, og det bliver vi nødt til at forholde os til," siger direktøren til DR.

Ifølge formanden for det færøske lagting, Bárdur á Steig Nielsen, vil man nu se nærmere på jagten på delfiner, og hvilken rolle den skal spille i det færøske samfund.

Østjyske kommuner går i kødet på regeringens havplan

Bakkafrost lægger en halv milliard til på toppen

Færøsk lakseproducent afviser hvaler i fiskefoder

Mere fra FødevareWatch

Frosset kaffekoncept henter stor investering

Folkene bag et amerikansk kaffekoncept, hvor man lynfryser friskristede kaffebønner, så de holder mere af smagen, har hentet, hvad der svarer til knap 225 mio. kr. i en investeringsrunde.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier