FødevareWatch

Norsk lakseindustri har sat historisk uge i bøgerne

Aldrig er der på syv dage sendt så mange ton laks ud over de norske grænser, som der blev i uge 36.

Foto: Jesper Houborg/Politiken

Det er langt fra sjældent, at rekorderne fra den norske lakseindustri lander i spalterne, og torsdag er ingen undtagelse.

Ifølge en pressemeddelelse fra Norges Sjømatråd er der aldrig før blevet eksporteret så mange laks som i sidste uge, og ifølge statistikopgørelsen blev det i uge 36 til i alt 31.151 ton laks.

I forhold til samme uge sidste år er der tale om en volumenfremgang på 19,5 pct. og en værdifremgang på 28,6 pct. til i alt 1,8 mia. NOK.

Som det har været i så mange uger før, var det Polen, Danmark og Frankrig, der aftog de største mængder af den i alt 26.157 ton ferske laks, der blev sendt afsted mod syd.

"Normalt er de bedste uger for lakseksport ugerne før jul, mens i år har vi set rekordmængder allerede i det tidlige efterår. Flere uger med høj eksport kan også forventes senere på efteråret," siger seafoodanalytiker Paul T. Aandahl fra Norges Sjømatråd i meddelelsen.

Studier: Mange næringsrige og klimavenlige fødevarer under havets overflade

Omfattende dansk brand sender lakseaktie i dørken

Bakkafrost sætter penge af til offshoresatsning

Mere fra FødevareWatch

Frosset kaffekoncept henter stor investering

Folkene bag et amerikansk kaffekoncept, hvor man lynfryser friskristede kaffebønner, så de holder mere af smagen, har hentet, hvad der svarer til knap 225 mio. kr. i en investeringsrunde.

Leje af skibe er langtfra et ukendt fænomen for Coca-Cola

Det vakte stor opsigt, da en chef fra Coca-Cola for nylig meldte ud, at selskabet grundet pressede forsyningskæder havde chartret tre tørlastskibe En metode, selskabet ofte har brugt, lyder det til ShippingWatch. Nike forventer at mangle varer de næste kvartaler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier