FødevareWatch

Norske opdrættere frygter enorm milliardregning

Hvis norske politikere får held med at gennemføre et forslag, der skal hjælpe de norske vildlaks, kan ejerne af de omkring 1200 opdrætstilladelser se frem til en regning på i alt 131 mia. norske kr.

Foto: PR/Mowi

Det samlede beløb er stort, og det samme er reaktionen på den handlingsplan, som i Norge er blevet fremlagt, og som har sigte på at beskytte landets vildlaks.

Ifølge mediet E24 arbejder regeringen med et krav om, at den smittefarlige lakselus i 2030 ikke må kunne vandre fra opdrætsanlæg til vilde laks i landets fjorde. Lakselusen skal med andre ord udryddes.

Det vil kræve investeringer af den helt store slags, og fordelt på omkring 1224 opdrættilladelser i Norge, vil det samlede investeringsregnestykke løbe op i 131 mia. NOK. I danske kr. svarer det til 94 mia. kr.

"Som jeg har forstået det, koster det omkring 30 mio. kr. at etablere en lukket opdrætsmerd. For os vil det i grove træk give vores virksomhed et ekstra investeringsbehov på 1,5 mia. NOK," siger Ola Braanaas, der er stifter af opdrætsvirksomheden Firda Seafood Group til E24.

Norsk lakseindustri har travlt som i julesæsonen

Den norske fiskeeksport slog rekord i august

Landbaseret laksekoncern lider nyt trecifret millionunderskud

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier