FødevareWatch

Prehn vil øge indsats mod hollandske trawlere

Kontrollen med bomtravlere fra Holland skal intensiveres, siger fiskeriminister Rasmus Prehn (S). Skibe, som sejler med slukket positionssignal, bør ifølge ministeren kunne straffes med bøde.

Foto: PER FOLKVER/Ritzau Scanpix

Hidtil har kontrolindsatsen mod hollandske bomtrawlere, der fisker nær de vestdanske kyster været for slap, og det skal der nu rådes bod på, siger fiskeriminister Rasmus Prehn (S) til TV2.

Mediet har kunnet fortælle, at 30 ud af 31 hollandske trawlere, som det seneste år har fisket i dansk farvand, har sejlet med slukket positionssignal, også kaldet AIS. Med slukket signal har de bl.a. kunne bevæge sig tættere på kysten, end de tilladte 12 sømil.

"Vi er nødt til at indskærpe og have en tydelige kontrol. Og det ulykkelige er, at det i høj grad er udenlandske fiskere, der har foretaget det her. Danske fiskere har sådan set prøvet at spille efter reglerne, og nu ser de sig udkonkurreret af udenlandske fiskere, der bare snyder på vægten. Det duer ikke, det skal stoppes, og det gør vi nu," siger Rasmus Prehn, der også er klar med bødesanktioner efter, at man har igangsat et samarbejde med flyvehjemmeværnet i området.

Kendisfiskere fanget i storm af "dummebøder"

Nu bliver der sat prop i konfliktfyldt bomfiskeri

17 millioner mink er ved at tippe Mogens' ministerbåd

Mere fra FødevareWatch

Dagli' Brugsen lukker yderligere to butikker

Dagli’ Brugsen føjer yderligere to butikker i provinsen til listen over butikker, der skal lukkes i den kommende tid. I forvejen havde dagligvarekæden meddelt, at fire butikker lukkes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier