FødevareWatch

Minister diskuterer videoovervågning med fiskere

Læsø-fiskere med jomfruhummer på menuen er fortsat imod videoovervågning af deres fartøjer. Minister er nu gået i dialog med dem - også i forhold til at åbne eksportdøre til det pressede erhverv.

Foto: Simon Fals/Politiken/Ritzau Scanpix

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) har netop besøgt Læsø og øens fiskeerhverv for at tale om løsninger i forhold til at beskytte fiskebestande. Læsø-fiskerne har været i fokus i fobindelse med kameraovervågning af fiskefartøjer i Kattegat for at beskytte torskebestanden, der er bifangst ved fiskeri af øens store indtægtskilde, jomfruhummer. Det skriver Nordjyske.

Fiskerne er fortsat modstandere af tvungen overvågning, og derfor er en dialog med ministeren indledt, fordi en forsøgsordning med frivillige kameraer nu skal evalueres og fremtidige løsninger skal komme på plads. Ministerbesøget indbefattede også besøg på Læsø Fiskeindustri, hvor ministeren åbnede for at bane vej til det kinesiske marked.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier