FødevareWatch

Minister diskuterer videoovervågning med fiskere

Læsø-fiskere med jomfruhummer på menuen er fortsat imod videoovervågning af deres fartøjer. Minister er nu gået i dialog med dem - også i forhold til at åbne eksportdøre til det pressede erhverv.

Foto: Simon Fals/Politiken/Ritzau Scanpix

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) har netop besøgt Læsø og øens fiskeerhverv for at tale om løsninger i forhold til at beskytte fiskebestande. Læsø-fiskerne har været i fokus i fobindelse med kameraovervågning af fiskefartøjer i Kattegat for at beskytte torskebestanden, der er bifangst ved fiskeri af øens store indtægtskilde, jomfruhummer. Det skriver Nordjyske.

Fiskerne er fortsat modstandere af tvungen overvågning, og derfor er en dialog med ministeren indledt, fordi en forsøgsordning med frivillige kameraer nu skal evalueres og fremtidige løsninger skal komme på plads. Ministerbesøget indbefattede også besøg på Læsø Fiskeindustri, hvor ministeren åbnede for at bane vej til det kinesiske marked.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier