FødevareWatch

Fiskeres opråb om vindmøllepark bliver hørt af minister

Et sammensurium af fiskere fra Gilleleje har forslået en alternativ placering for en kommende vindmøllepark. Opråbet bliver nu taget til efterretning af klimaminister Dan Jørgensen (S).

Foto: Peter Hove Olesen

Fiskere fra Gilleleje er kritiske overfor placeringen af den kommende Hesselø Vindmøllepark, der ifølge fiskerne bør ligge sydligere, da det vil medføre mindre gene for erhvervet. Kritikken har nu affødt respons fra klimaministeren.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

Klimaminister Dan Jørgen oplyser nu, at den foreslåede placering af vindmølleparken fra fiskernes side er med i overvejelserne.

Spørgsmålet er fremført af Morten Messerschmidt (DF), der tidligere har oplyst, at han er klar til at gå imod den oprindelige aftale, hvis ikke fiskerne bliver hørt.

"Det er dejligt at høre, at de kigger på vores forslag. Det ser vi bestemt som en glædelig nyhed, hvis det er sådan, det ender," siger auktionsmester i Gilleleje Lasse Nordahl, der stadig håber på, at fiskerne bliver inddraget mere i de fremtidige planer.

Storfisker lider milliontab

Danske lystfiskere får lov til at fange fem ton tun 

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier