FødevareWatch

Fiskebranchen giver håndslag på at genoptage samarbejdet

Alle organisationener indenfor fiskeriet går nu igen sammen i ny forening for at samle kræfterne til at løfte fiskeriet.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Den danske fiskebranche har været under pres de senere år - ikke mindst som følge af brexit-udfaldet, hvor branchen er blevet klemt.

For at finde fælles fodslag til at sikre fremtidens afsætningsmuligheder for dansk fisk har alle organisationer rundt om fiskeriet nu genoptaget samarbejdet i foreningen Fiskebranchen, fortælles der i en pressemeddelelse.

Her er der deltagelse af Danmarks Fiskeriforening, Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Danish Seafood Association, Dansk Akvakultur, Landbrug & Fødevarer og Danmarks Fiskehandlere.

Ud over afsætningsmulighederne, skal den nye forening også arbejde med at branchen udvikler sig i en mere bæredygtig retning og øge kendskabet til dansk fisk.

I spidsen for foreningen er der som formand valgt Kenn Skau Fischer, direktør i Danmarks Fiskeriforening, mens direktør i Danish Seafood Association, Poul Melgaard, blev næstformand.

"Danmark er verdens 5. største fiskerination, og vi er forrest, når det gælder klima, kvalitet og fødevaresikkerhed. Med etableringen af Fiskebranchen kan vi nu styrke fortællingen om verdens bedste fiskeprodukter både herhjemme og på eksportmarkederne," siger Esben Sverdrup-Jensen, direktør i Danmarks Pelagiske Producent Organisation, i pressemeddelelsen.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier