FødevareWatch

Privatejet Thise-leverandør fortsætter opadgående kurve

Det privatejede Gedsted Mejeri, der producerer blåskimmelost for Thise, kunne endnu engang se sin top- og bundlinje stige.

Foto: Joachim Ladefoged/JPA

Blåskimmelost viser sig stadig at være en god forretning for det lille Gedsted Mejeri

Således kunne mejeriet, der leverer sine oste til Thise Mejeri, præsentere fremgang på både bruttofortjeneste og bundlinje for 2020.

Bruttofortjenesten for året lød på 6,7 mio. kr., mens der på bundlinjen stod 1,9 mio. kr. efter skat. Året forinden lød selvsamme poster på 6,5 mio. kr. og 1,7 mio. kr.

Gedsted Mejeri er en af landets mindste mejerier, hvor blåskimmelosten produceres med håndkraft i åbne ostekar.

Mejeriet har med resultatet øget sin egenkapital til 6,4 mio. kr.

Thise fremlagde onsdag en stribe nøgletal for 2020. Årets resultat efter skat endte på 31,7 mio. kr. mod 27,4 mio. kr. i 2019, mens omsætningen steg for 11. år i træk og nåede 1,158 mia. kr. i 2020 mod 1,077 mia. kr. i 2019.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie AgriWatch.)

Mere fra FødevareWatch

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Som et af fem konkrete forslag til en hurtigere genåbning vil Venstre have åbnet for både udendørs og indendørs servering på restauranter uden coronapas, når der senere på ugen skal forhandles om yderligere åbning af samfundet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier