FødevareWatch

Ny fiskeriaftale rammer Ocean Prawns hårdt

Den bornholmske rejekæmpe må se en stor del af råvaregrundlaget forsvinde, efter at EU og Grønland har indgået en ny fiskeriaftale.

Foto: PR

En nyligt indgået fiskeriaftale mellem EU og Grønland betyder, at Ocean Prawn kun må fange 2 600 ton rejer i grønlandske farvande, hvor den bornholmske kæmpe normalt fisker 4000 ton om året.

Det betyder store tab, siger adm. direktør Kristian Barslund Jensen til Bornholms Tidende.

"I øjeblikket er det billigere for os at ligge stille, end at være på vandet," siger Kristian Barslund Jensen og tilføjer:

"Vi kan alternativt tage til Svalbard og fiske, men det er ikke udgiften værd."

I tiden siden 2014 og frem til den nye aftale mistede Ocean Prawns 37,5 pct. af sin rejekvote i Vestgrønland.

Koncernen havde i 2019 en omsætning på 762 mio. kr. mod 746 mio. kr. i 2018. På resultatfronden forbedrede man bundlinje med 14 mio. kr. til et årsresultat på 84,4 mio. kr.

Bornholmsk rejekoncern halverer egenkapital efter generationsskifte Fisker er igen blandt landets rigeste – men han vil "sælge skidtet" Nye varianter får isproducenternes overskud til at smelte

Mere fra FødevareWatch

Yderligere et familiemedlem trækkes ind i kvotesag

Familietrådene i den verserende kvotesag griber om sig onsdag, hvor det står klart, at ikke kun Henning Kjeldsens hustru har været involveret i sagen. Også et familiemedlem, som er afgået ved døden, har ifølge anklagemyndigheden været med til at omgå kvotereglerne, som giver svindelspørgsmålet nye tidsperspektiver.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier