FødevareWatch

Ny direktør i norskejet fiskeselskab i Hanstholm

To nordjyske fiskeselskaber får ny direktør efter at norske Nordic Aquafarms overtog begge i efteråret.

Foto: Brian Karmark/Ritzau Scanpix

Hanstholm-selskabet Sashimi Royal får ny direktør i form af Torben Kristensen, der ifølge CVR-registret erstatter tidligere medejer og adm. direktør Claus Rom.

I efteråret blev selskabet fuldt overtaget af norske Nordic Aquafarms, der samtidig satte sig på søsterselskabet Maximus, hvor Torben Kristensen ligeledes er indsat som direktør.

Sashimi Royal har gennem en årrække arbejdet på et kæmpe projekt med opdræt af den eksklusive spisefisk yellowtale kingfish i saltvandsbassiner på land, som der var behov for større økonomiske muskler til at udvide.

De to selskabers opdræt af yellowtale kingfish har kostet "på den pæne side" af 100 mio. kr., og det er blevet både dyrere og mere forsinket end i den oprindelige plan, fortalte Claus Rom i efteråret til FødevareWatch.

Sashimi Royal i Hanstholm har opbygget anlægget Sashimi 1, der efter planen skal udvides til flere. Sammen med søsterselskabet Maximus lidt sydpå i Bedsted Thy er det planen, at der kommer sorte tal åp bundlinjen i 2021.

"Vi kommer til at løbe rundt i 2021 og havde allerede gjort det i år, hvis det ikke var for corona. Den dag vi udvider til det dobbelte, bliver det en hammergod forretning," sagde Claus Rom i efteråret.

Maximus håndterer udvikling og fiskeyngel, mens der i Sashimi Royal arbejdes med de større fisk og forædlingen.

Norsk medejer køber hele Sashimi Royal

Opdræt af luksusfisk skal børsnoteres

Luksusfisk skal længere ud end til topkokke

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier