FødevareWatch

Tovholderen fra La Tronche holder livlinen til dansk fiskeri

PROFIL: I fire år har Michel Barnier stået i frontlinjen under de endeløse forhandlinger med og mod briternes brexitplaner. Den 69-årige franskmand fra grænselandet mod Italien er den sejlivede forhandler med EU i hjertet, som ikke mindst fødevareerhvervet, fiskerilandene og de europæiske frihandelsfortalere hepper på.

Manden i midten. Michel Barnier har været en af de få stabile aktører i det langvarige brexittrækkeri som EU's chefforhandler i fire år. Nu kan hans arbejde måse snart nå en ende. | Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP/Ritzau Scanpix

Træt af at høre om brexit? Så forestil dig at være EU’s chefforhandler Michel Barnier. I mere end fire år har den franske toppolitiker stået i frontlinjen.

Han har haft tre britiske modparter, to britiske premierministre og to EU-ledere undervejs, ja og Barack Obama var altså stadig præsident i USA ved Michel Barniers udnævnelse den 1. oktober 2016. Han og resten af EU-teamet på omkring 30 personer har arbejdet hen mod utallige deadlines og stadig ikke nået en løsning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier