November er højtid for erfarne japanere på havnen i Årøsund

Slagtesæsonen for ørreder giver travlhed i seks-syv uger på en lille havn i Sønderjylland. Her knokler 100 sæsonarbejdere i toholdsskift, heraf er 25 japanere, der producerer specialiteten sujiko.

I et seperat lokale ud mod lystbådehavnen i Årøsund står der her i november et erfarent japansk sjak, der producerer delikatesser af ørredrogn kun til Japan. Foto: PR

Årøfærgen har åbnet lågen for de tre biler og et par gående fra øen, som kun ligger syv minutter væk. Solen titter et øjeblik gennem novemberdynen på den søndejyske havn. Og nedenfor det majestætiske Årøsund Badehotel summer det af aktivitet.

Slagtesæsonen er gået i gang for fiskeopdrætsvirksomheden Aquapri, der over syv uger i november og december sender 4000 ton ørreder gennem den lille havn og ud i verden.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement