FødevareWatch

Atlantic Sapphire sælger de første laks fra Florida-anlæg

Efter flere år med planlægning, investeringer, opførelser og udfordringer har Atlantic Sapphire solgt sine første laks fra sit store landbaserede lakseopræt i Florida.

Foto: Cicilie S. Andersen/Ritzau Scanpix

Vejen har på ingen måde været lige som en highway i det amerikanske Midtvesten, men nu er den børsnoterede lakseproducent Atlantic Sapphire endelig klar med sine første produkter fra det landbaserede opdrætsanlæg ved Miami i Florida.

Første kommercielle høst er ifølge Fiskerforum.dk overstået, og Atlantic Sapphire har i denne uge solgt sine første laks på markedet. Ifølge hjemmesiden er laksen, der kaldes for "Mammoth Miami Bluehouse" blevet solgt på det amerikanske marked til 47,72 kr. per pund.

Atlantic Sapphire har som ambition at lave 220.000 ton laks, når kalenderbladet rammer 2031, og fra start regner man med at lave 90.000 ton i 2021.

Uvejr og problemer med opførelsen af de store anlæg i Florida har presset projektet, der er udviklet og formet siden 2011 på det, der en gang hed Langsand Laks i Hvide Sande.

Senest blev en af de første produktioner af laks i sommer ramt hårdt, da larm og uro på byggepladsen affødte stress blandt 200.000 laks, som betød, at i alt 400 ton laks måtte nødslagtes.

Den børsnoterede koncern måtte i første halvår af 2020 notere sig et underskud på i alt 31,57 mio. dollar, svarende til knap 198 mio. kr.

Underskuddet var mere end tre gange så stort som i samme periode sidste år, og det skyldtes i meget høj grad en værdinedskrivning på biomassen.

Laksefamilie overvejer notering af landbaseret satsning Atlantic Sapphire leverer stort millionunderskud Håndværkerudfordringer skyld i nødslagtning af 200.000 laks 

Mere fra FødevareWatch

Dansk virksomhed vil være vinbøndernes svar på Airbnb

Ved at fjerne mellemleddet mellem vindyrkerne og kunderne gør techvirksomheden det billigere at købe vin i Europa. "Samme model kan vi udbrede til USA," siger dansk direktør og stifter, der arbejder sammen med 1300 vingårde, og selv er bosiddende i Californien.

Tiltalte erkender højere produktion end oplyst i Hjarnø-sag

Retssagen mod Hjarnø Havbrug og ejeren åbnede med en erkendelse af at have oplyst forkerte fiske- og fodermængder til myndighederne over en årrække, men at tilsynsmyndigheden var blevet oplyst om det. Anklageren kræver konfiskation på 191 mio. kr. og fængselsstraf.

Britiske fiskere i store problemer efter brexit

Det er med en stor grad af fortrydelse, at dele af det britiske fiskerierhverv kigger tilbage på brexit-afstemning for snart fem år siden. Én eksportør har set omsætningen falde med 80 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier