FødevareWatch

Ny EU-told på fødevarer kan ramme amerikansk fisk

I et handelsopgør med USA om statsstøtte til flyproducenter har EU som modtræk varslet højere told på andre varer som fisk og skaldyr.

Foto: Robert F. Bukaty/AP/Ritzau Scanpix

Handelsopgør på fly og skaldyr. USA og EU har gennem længere tid haft en tvist om statsstøtte til flyindustrien og nu har europæerne fået handelsorganisationen WTO's godkendelse til at sætte told på en række andre varer - herunder fødevarer - som modtræk.

Den amerikanske fødevaresektor frygter, at det kan ramme eksporten af en række fisk og skaldyr, hvis EU gennemfører toldforhøjelserne på den lange liste af varer, der er varslet i den verserende handelskrig.

Det skriver det amerikanske medie Seafoodsource.com.

Deadline for at finde fælles fodslag og undgå at fødevarer fra USA bliver dyrere, er sat til slutningen af oktober. I forvejen har hummereksporten fra USA tidligere været i klemme med forhøjede EU-toldsatser, der blev løftet igen i august.

EU har understreget, at ingen af parterne i den nuværende økonomiske situation har interesse i at fortsætte med ødelæggende toldbarrierer, der rammer industrien og landbrugssektoren

EU og USA enige om at fjerne visse tariffer 

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier