FødevareWatch

Bankdirektør: Vi er ikke nervøse for fiskerkunderne på den korte bane

Med fortsatte uklare udsigter for danske fiskeres adgang til britiske farvande, er der forhåbninger hos Vestjysk Bank. "Det kan efterhånden være vanskeligt at tro på, men vi skal tro på, at det kan lykkes," siger bankdirektør.

Foto: Thomas Borberg

Hos Vestjysk Bank følger man tæt med, når fremtiden for fiskeriet i de britiske farvande bliver drøftet på et EU-topmøde torsdag og fredag i denne uge.

Det kan nemlig få afgørende betydning for bankens fiskerkunder og for udviklingen af fiskeriet i Vestjylland, hvis det ender med en aftale, hvor danske fiskere ikke længere må fiske i de britiske farvande.

Det siger administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen til Ritzau Finans.

Han håber, at der kommer en aftale inden årsskiftet, hvor overgangsperioden for brexit udløber.

"Det kan efterhånden være vanskeligt at tro på, men vi skal tro på, at det kan lykkes," siger bankdirektøren, der dog ikke er bekymret for bankens fiskerkunder på den korte bane.

"Det er klart, at de får afskåret noget af deres mulighed for fiskeri, hvilket er uheldigt på den lange bane. Men vores fiskerikunder har været gode til at konsolidere sig gennem de senere år, så der er lidt at stå imod med," siger Jan Ulsø Madsen.

Vestjysk Bank afsatte i første halvår 200 mio. til "økonomisk usikkerhed", som blandt andet dækker over både corona og brexit.

Bankdirektøren uddyber, at fiskeriet udgør en beskeden del af bankens samlede forretning, men vil ikke sige, hvor mange kunder det drejer sig om.

"Vi er ærgerlige på fiskeriets vegne over, at de er landet i den her situation, men det er ikke sådan, at vi sidder og er specielt nervøse for de kunder, vi har, på den korte bane," siger Jan Ulsø Madsen.

I dag fanges omkring 40 pct. af de fisk, der bliver hevet ind fra danske skibe og kuttere, fra britisk farvand.

Danske fiskere har milliardbeløb på spil i slutspil om brexit 

Minister vil fokusere på specifikke arter i brexit-forhandlinger 

Europæiske organisationer kræver britisk særstatus slagtet 

Mere fra FødevareWatch

Storfisker lider milliontab

Efter flere år med overskud fik den nordjyske storfisker Gullak Arngrimsson i 2020 underskud i GTM Holding ApS, der ejer Rederiet Ruth. Storfiskeren ejer fiskekvoter for 730 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier