FødevareWatch

Danish Crown: Ikke på tale at fyre dem der bryder selvisolation

Danish Crown forestiller sig ikke, at det vil komme til afskedigelser af de slagteriarbejdere, der er under mistanke om at bryde selvisolationen, selvom de er syge med covid-19.

(ARKIV) | Foto: Claus Bech//

Der er tikket omkring 20 henvendelser ind til Danish Crown fra nervøse borgere i Ringsted, der mener, at de har set slagteriarbejdere, som burde være i selvisolation, gå rundt i bybilledet.

Det oplyser Danish Crowns pressechef, Jens Hansen, i kølvandet på det store udbrud af corona på slagteriet, hvor 142 ansatte indtil videre er konstateret smittede. 8. august blev slagteriet lukket ned.

At ty til afskedigelser af ansatte, der bevæger sig ud trods kravet om selvisolation, kommer dog ikke på tale, siger Jens Hansen til Fagbladet 3F.

"At det overhovedet skulle kunne få ansættelsesmæssige konsekvenser, har jeg svært ved at se. Jeg ved ikke, hvordan vi skulle have hjemmel til at gøre det," siger slagterikoncernens pressechef, Jens Hansen.

"Når vi får de her henvendelser, er der jo heller ikke nogen former for bevis. Der er ikke dokumentation, siger Jens Hansen.

Danish Crown har heller ikke direkte spurgt medarbejderne, om de har brudt deres selvisolation. Det er en myndighedsopgave, mener slagteriet.

Nogle henvendelser har dog været så konkrete, at slagteriet efterfølgende har kontaktet medarbejderne og kraftigt opfordret dem til at overholde selvisolationen.

Danish Crown har også gjort myndighederne, herunder Styrelsen for Patientsikkerhed, opmærksom på udfordringen. Styrelsen kan give påbud om isolation.

Men for Danish Crown er fokus også i øjeblikket et helt andet sted, understreger Jens Hansen:

"Lige nu er vores primære opgave at se, hvad vi kan gøre, så vi så hurtigt som muligt kommer i gang på slagteriet på forsvarlig vis over for vores medarbejdere."

Medarbejderene blev testet i går, og de skal testes igen i morgen. Afhængigt af de resultater vil Danish Crown hen over weekenden tage stilling til, om slagteriet i Ringsted igen kan åbne, oplyser pressechefen.

(Denne artikel er formidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Fagbladet 3F.)

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier