FødevareWatch

Nedlukning i Danmark bekymrer færørsk lakseproducent

Hjemsendelse af de offentligt ansatte i Danmark risikerer at få stor betydning for de udenlandske virksomheder, der sender eksport gennem tolden.

Foto: Mie Brinkmann

Den færørske lakseproducent Luna er bekymret for, at Danmarks nuværende isolationsstatus som følge af coronavirus kommer til at have negativ virkning på virksomhedens eksport, skriver Ilaks.no.

Onsdag aften erklærede statsminister Mette Frederiksen og den danske regering, at alle offentligt ansatte fra fredag eftermiddag vil blive sendt hjem på grund af frygt for spredning af virusset. Det kan komme til at berøre mange udenlandske virksomheder, da importen af varer skal gennem den danske told. F.eks. sendes halvdelen af Lunas eksportede laks til Rusland gennem Danmark.

Adm. direktør for Luna, Atli Gregersen, fortæller til mediet, at virksomheden har eksporteret 10 pct. færre laks i denne uge end normalt.

"Vi forventer, at det vil påvirke markedet meget mere i næste uge. Men vi kan ikke sige noget med sikkerhed, før vi ved, hvordan de danske myndigheder vil reagere," siger han.

Det er endnu ikke blevet meldt ud, hvorvidt hjemsendelsen af de danske, offentlige ansatte også kommer til at gælde toldkontorerne.

Luna eksportede 14.200 ton laks i 2019.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier